Sült bőrös sertés recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg szeletelt, csontos tarja és karaj vegyesen
- 1 evőkanál sertészsír
- 2 dl víz
- sertés fűszerkeverék
- 2 kg burgonya
- étolaj a sütéshez
- savanyúság
- zöldhagyma a díszítéshez
Elkészítése:
A csontos húsokat zsírozott tepsibe tesszük, megfűszerezzük a sertés fűszerkeverékkel, majd ráöntjük a vizet és lefóliázzuk a tepsit.
Így pároljuk kb 30 percig a sütőben, majd levesszük a fóliát, a húsokat szép pirosra, bőrét ropogósra sütjük.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és forró olajban ropogósra sütjük.
Tálaláskor savanyúságot kínálunk az étel mellé, a tányért zöldhagyma szeletekkel díszíthetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »