Stroganoff sertéscsíkok krokettel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéskaraj vagy szűzpecsenye (vagy bélszín)
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db ecetes uborka
- 40 dkg csiperkegomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg vaj
- 1 db babérlevél
- 2 ek liszt
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 ek paradicsompüré
- 2 ek olaj
- 20 dkg gyöngyhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- só-, bors ízlés szerint
- 1 ek mustár
- 1-2 kk citromlé
- 1 cs petrezselyemzöld
Elkészítése:
A húst hártyáitól megtisztítjuk, leöblítjük és szárazra töröljük. Körülbelül 2 cm-es csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk.
A gombát szeletekre, a hagymát finomra, az uborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát is felkockázzuk és a hagymával, olajjal együtt üvegesre pirítjuk, a vajat is hozzáadjuk. Megszórjuk a húst a liszttel és a hagymára dobjuk, kevergetve néhány percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a gombát, a babérlevelet, a paradicsompürét és a gyöngyhagymát, valamint a bort is. Ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint. Ezután fedő alatt, mérsékelt tűzön körülbelül 30 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk az ecetes uborkát is.
Végül a tejszínt és a tejfölt kikeverjük a mustárral és a citromlével, majd a húshoz öntjük. Egyet forralunk rajta és apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálalhatjuk is. Krokett, párolt rizs, vagy akár metélt tészta is kiváló körete lehet.
Tipp:
Tipp: Az étel eredetileg bélszínből készül, de bátran készíthetjük – mint most én is – sertéshúsból, illetve csirkemellből is.