Stefánia vagdalt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,50 kg sertés darált hús
- 5 szikkadt zsemle
- 3 nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- a hagymák lepirításához egy kanálnyi zsír
- 10 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, őrölt fekete bors, édes nemes pirospaprika, őrölt kömény
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
- forma/tepsi kikenéséhez kevés zsír és zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk.
Apróra vágjuk a vöröshagymát és a zsíron megpirítjuk, majd a zúzott fokhagymával együtt a darát húshoz keverjük.
Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, a nyers tojást, a sót, az őrölt borsot, a pirospaprikát, az őrölt köményt és jól összedolgozzuk.
Egy nagyobb tálcát megszórunk zsemlemorzsával, ráterítjük/nyújtjuk a húsmasszát és a közepébe rakjuk a főtt tojásokat.
A húsmasszát feltekerjük, végeit benyomkodjuk és lekenjük az egész tojással.
Időnként zsírjával meglocsoljuk.
190 fokon alufóliával letakarva alsó felső sütésen 55-60 percig sütjük, majd fólia nélkül már csak szép színt sütünk rá.
Jó étvágyat kívánok.
Tipp:
Megfelelően hideg hűtőben 4-5 fokon akár több napig is fogyasztható!
Készíthető formában vagy tepsiben, én tepsiben sütöttem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »