Stefánia vagdalt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,50 kg sertés darált hús
- 5 szikkadt zsemle
- 3 nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- a hagymák lepirításához egy kanálnyi zsír
- 10 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, őrölt fekete bors, édes nemes pirospaprika, őrölt kömény
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
- forma/tepsi kikenéséhez kevés zsír és zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk.
Apróra vágjuk a vöröshagymát és a zsíron megpirítjuk, majd a zúzott fokhagymával együtt a darát húshoz keverjük.
Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, a nyers tojást, a sót, az őrölt borsot, a pirospaprikát, az őrölt köményt és jól összedolgozzuk.
Egy nagyobb tálcát megszórunk zsemlemorzsával, ráterítjük/nyújtjuk a húsmasszát és a közepébe rakjuk a főtt tojásokat.
A húsmasszát feltekerjük, végeit benyomkodjuk és lekenjük az egész tojással.
Időnként zsírjával meglocsoljuk.
190 fokon alufóliával letakarva alsó felső sütésen 55-60 percig sütjük, majd fólia nélkül már csak szép színt sütünk rá.
Jó étvágyat kívánok.
Tipp:
Megfelelően hideg hűtőben 4-5 fokon akár több napig is fogyasztható!
Készíthető formában vagy tepsiben, én tepsiben sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »