Stefánia vagdalt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,50 kg sertés darált hús
- 5 szikkadt zsemle
- 3 nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- a hagymák lepirításához egy kanálnyi zsír
- 10 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só, őrölt fekete bors, édes nemes pirospaprika, őrölt kömény
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez - forma/tepsi kikenéséhez kevés zsír és zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk.
Apróra vágjuk a vöröshagymát és a zsíron megpirítjuk, majd a zúzott fokhagymával együtt a darát húshoz keverjük.
Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, a nyers tojást, a sót, az őrölt borsot, a pirospaprikát, az őrölt köményt és jól összedolgozzuk.
Egy nagyobb tálcát megszórunk zsemlemorzsával, ráterítjük/nyújtjuk a húsmasszát és a közepébe rakjuk a főtt tojásokat.
A húsmasszát feltekerjük, végeit benyomkodjuk és lekenjük az egész tojással.
Időnként zsírjával meglocsoljuk.
190 fokon alufóliával letakarva alsó felső sütésen 55-60 percig sütjük, majd fólia nélkül már csak szép színt sütünk rá.
Jó étvágyat kívánok.
Tipp:
Megfelelően hideg hűtőben 4-5 fokon akár több napig is fogyasztható!
Készíthető formában vagy tepsiben, én tepsiben sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









