Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Steak fehérboros-gombás mártással recept

Steak fehérboros-gombás mártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 szelet sertéstarja
    • 15 dkg gomba
    • 15 dkg laskagomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • só, bors
    • 4 ek olívaolaj
    • 1 ek vaj
    • 125 ml fehérbor
    • 125 ml zöldségalaplé
    • 150 ml főzőtejszín
    • ízlés szerint cukor
    • ízlés szerint szerecsendió
    • ízlés szerint petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A húst sütés előtt 30 perccel vegyük ki a hűtőből. Amíg pihen, addig előkészítjük a többi hozzávalót. A gombákat megtisztítjuk és 1 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát aprítjuk.

    A húst sóval, borssal fűszerezzük majd 2 ek olívaolajon mindkét oldalán 3-4 percig sütjük. Kiemeljük a serpenyőről és félretesszük.

    A serpenyőben a maradék olajon felhevítjük a vajat. Hozzáöntjük a hagymát és a gombákat, 3-4 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.

    Fehérbort öntünk hozzá és magas hőfokon addig pároljuk, amíg a bor elpárolog. Hozzáfőzzük a főzőlevet és a tejszínt 3-4 percig. Ízesítjük sóval, borssal egy csipet cukorral és a szerecsendióval.

    Hozzáadjuk a korábban félretett húsokat és további 2 percig együtt pároljuk. Megszórjuk petrezselyemmel és rösztivel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek