Steak fehérboros-gombás mártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 szelet sertéstarja
- 15 dkg gomba
- 15 dkg laskagomba
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- 4 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- 125 ml fehérbor
- 125 ml zöldségalaplé
- 150 ml főzőtejszín
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerint szerecsendió
- ízlés szerint petrezselyemzöld
Elkészítése:
A húst sütés előtt 30 perccel vegyük ki a hűtőből. Amíg pihen, addig előkészítjük a többi hozzávalót. A gombákat megtisztítjuk és 1 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát aprítjuk.
A húst sóval, borssal fűszerezzük majd 2 ek olívaolajon mindkét oldalán 3-4 percig sütjük. Kiemeljük a serpenyőről és félretesszük.
A serpenyőben a maradék olajon felhevítjük a vajat. Hozzáöntjük a hagymát és a gombákat, 3-4 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.
Fehérbort öntünk hozzá és magas hőfokon addig pároljuk, amíg a bor elpárolog. Hozzáfőzzük a főzőlevet és a tejszínt 3-4 percig. Ízesítjük sóval, borssal egy csipet cukorral és a szerecsendióval.
Hozzáadjuk a korábban félretett húsokat és további 2 percig együtt pároljuk. Megszórjuk petrezselyemmel és rösztivel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »