Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sólet római tálban recept

Sólet római tálban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
300 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg tarkabab
    • 10 dkg árpagyöngy (gersli)
    • 3 db vöröshagyma
    • 1 fej fokhagyma
    • 70-80 dkg nyers füstölt tarja vagy lapocka (esetleg füstölt libacomb vagy mell)
    • só, bors, ételízesítő
    • kb 3 ek őrölt fűszerpaprika
    • 2 db babérlevél
    • 5-6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A babot és a füstölt húst legalább 6 órára be kell áztatni. A római tálat is egy-két órára beáztatjuk. A tojásokat és az árpagyöngyöt alaposan meg kell mosni.

    Egy nagy fazékban a felaprított hagymákat olajon meg kell pirítani, majd félrehúzzuk a tűzről és a pirospaprikával jól elkeverjük.

    Ezután apránként vizet adunk hozzá, majd a többi hozzávalót is (bab, hús, árpagyöngy, só, bors, ételízesítő, babérlevél) bele kell rakni és még annyi vizet, hogy kb. két ujjnyira ellepje azokat.

    A forrástól számítva kb. 1 órán át kell főzni. Ezután a húst felszeletelve a tojásokat megmosva és az egészet egy római tálba rakjuk úgy, hogy alul és felül bab legyen, közepén a hússzeletek és a tojás. Kb. 120 fokon először egy órán át sütjük, majd kb. 3 órán keresztül 150-160 fokon.

    Óránként ránézünk, megkeverjük, ha kell kevés vízzel pótoljuk, hogy ne legyen száraz és még ízesíthetjük is közben, ha szükséges. (A tojásokat az utolsó 2 órában is hozzá lehet adni, vagy akár külön megfőzni, ahogyan én is tettem és csak a végén tálalni a kész sólethez.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá