Sertésszűz rókagomba mártással recept

Hozzávalók:
- 2 sertésszűz lehártyázva
- 2 ek olaj
- só, bors
- 1 dl húsalaplé
- 1 tk liszt
- 1 tk sült kápia paprikakrém
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg rókagomba
- 1 csomag (sváb) nudli
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Kevés olajat hevítünk és kérget sütünk a húsok mindkét oldalára.
A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk a zúzott fokhagymát, majd megszórjuk a liszttel és jól elkeverjük. Ekkor felöntjük az alaplével, majd belekeverjük a paprikakrémet is.
Visszatesszük a húsokat, majd fedő alatt puhára főzzük. Ha elfőné a levét, akkor pótoljuk időközben.
A gombákat enyhén cukros vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük, majd vajat hevítünk és átsütjük rajta a gombát. Sózzuk meg enyhén.
A nudlikat felhevített olajon 5 perc alatt futtassuk meg, majd még forrón a gombával és hússal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »