Sertésszűz rókagomba mártással recept
Hozzávalók:
- 2 sertésszűz lehártyázva
- 2 ek olaj
- só, bors
- 1 dl húsalaplé
- 1 tk liszt
- 1 tk sült kápia paprikakrém
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg rókagomba
- 1 csomag (sváb) nudli
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Kevés olajat hevítünk és kérget sütünk a húsok mindkét oldalára.
A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk a zúzott fokhagymát, majd megszórjuk a liszttel és jól elkeverjük. Ekkor felöntjük az alaplével, majd belekeverjük a paprikakrémet is.
Visszatesszük a húsokat, majd fedő alatt puhára főzzük. Ha elfőné a levét, akkor pótoljuk időközben.
A gombákat enyhén cukros vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük, majd vajat hevítünk és átsütjük rajta a gombát. Sózzuk meg enyhén.
A nudlikat felhevített olajon 5 perc alatt futtassuk meg, majd még forrón a gombával és hússal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










