Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéspörkölt burgonyával recept

Sertéspörkölt burgonyával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg lapocka
    • 1 kg láb
    • 1/2 kg máj
    • 3 db nagyobb vöröshagyma
    • 1 nagy ek sertészsír
    • 6-7 gerezd fokhagyma
    • 2 db lecsópaprika
    • 2 db paradicsom
    • 2 nagy ek fűszerpaprika
    • 1 ek só
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 kk morzsolt majoranna
    • 3 db babérlevél
    • 1 dl száraz vörösbor
    • Személyenként 2 db kisebb burgonya

    Elkészítése:

    A lapockát és a májat diónyi kockákra, míg a lábat kisebb darabokra vágjuk, megmossuk és lecsepegtetjük.

    A vöröshagymát felkockázzuk és a zsíron üvegesre pároljuk.

    Hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszereket, a törött paprikát és a sertés lábat, jól összekeverjük, felöntjük kb. 1 liternyi vízzel és időnként kevergetve legalább 1 órát főzzük.

    Ezalatt a lecsópaprikát és a paradicsomot megmossuk, kicsumázzuk és mindet negyedekre vágjuk.

    60-70 perc múlva a húst, a májat, a vörösbort, a paprikát és paradicsomot hozzáadjuk a pörkölthöz és további kevés vízzel pótolva a szaftot (épp csak ellepje) főzzük még közel 80-90 percet.

    Időnként kevergetjük és kóstolgatjuk, ha íztelen, megsózzuk!

    Miközben fő a pörkölt, megtisztítunk ízlés szerint személyenként 2 db. közepes burgonyát és vízzel felöntve tároljuk, amíg nem lesz rá szükség.

    Amikor már megpuhultak a húsok, közéjük tesszük az egészben hagyott burgonyákat és további 10-15 percet főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

    Jó tanács! Innentől már nem kell fakanál, inkább rázogassuk az edényt, ill. a bográcsot, nehogy szétessenek benne a finom husifalatok!

    Tálalás előtt egy szűrőkanállal kiszedegetjük a burgonyát és külön tálon kínáljuk!

    Kenyérrel, savanyúsággal, ill. a csípősök kedvéért chilivel szervírozzuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá