Hozzávalók:
Elkészítése:
A lapockát és a májat diónyi kockákra, míg a lábat kisebb darabokra vágjuk, megmossuk és lecsepegtetjük.
A vöröshagymát felkockázzuk és a zsíron üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszereket, a törött paprikát és a sertés lábat, jól összekeverjük, felöntjük kb. 1 liternyi vízzel és időnként kevergetve legalább 1 órát főzzük.
Ezalatt a lecsópaprikát és a paradicsomot megmossuk, kicsumázzuk és mindet negyedekre vágjuk.
60-70 perc múlva a húst, a májat, a vörösbort, a paprikát és paradicsomot hozzáadjuk a pörkölthöz és további kevés vízzel pótolva a szaftot (épp csak ellepje) főzzük még közel 80-90 percet.
Időnként kevergetjük és kóstolgatjuk, ha íztelen, megsózzuk!
Miközben fő a pörkölt, megtisztítunk ízlés szerint személyenként 2 db. közepes burgonyát és vízzel felöntve tároljuk, amíg nem lesz rá szükség.
Amikor már megpuhultak a húsok, közéjük tesszük az egészben hagyott burgonyákat és további 10-15 percet főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
Jó tanács! Innentől már nem kell fakanál, inkább rázogassuk az edényt, ill. a bográcsot, nehogy szétessenek benne a finom husifalatok!
Tálalás előtt egy szűrőkanállal kiszedegetjük a burgonyát és külön tálon kínáljuk!
Kenyérrel, savanyúsággal, ill. a csípősök kedvéért chilivel szervírozzuk.
Jó étvágyat kívánok!