Szalontüdő recept
Hozzávalók:
- 2-2 sertés tüdő, szív, nyelv fele-fele arányban
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb babérlevél
- 1 kávés kanál majoránna
- 1 kávés kanál őrölt bors
- só ízlés szerint
- 1 citrom leve
- 1 kanál mustár
- 1 kicsi pohár tejföl
- 2 evőkanál cukor
- 2-3 evőkanál liszt
Elkészítése:
A belsőségeket megmossuk, a hártyáktól megtisztítjuk, a hörgőket eltávolítjuk, feltesszük egészben főzni a fűszerekkel, a félbevágott vöröshagymával és a fokhagyma gerezdekkel együtt egy jó nagy edényben, mert dagad.
Fedő alatt puhára főzzük, majd kivesszük a húsokat hűlni.
Ha kihűltek vékony csíkokra daraboljuk, és félretesszük.
Lábasban a cukrot karamellizáljuk, aztán félrehúzzuk a tűzről. Beletesszük a zsírt és a lisztet is belekeverjük, és rántást készítünk belőle.
A leszűrt hús főzőlevéből kivesszük a babérlevelet, majd össze turmixoljuk felöntjük a rántást ezzel a lével, ízesítjük mustárral, a citrom levével, sóval (ha szükséges).
Jól kiforraljuk.
Végül beletesszük a húsokat és a tejfölt, és összefőzzük. Zsemlegombóccal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










