Sertéskaraj sajtmártással recept

Hozzávalók:
Sajtmártás:
- 15 dkg félkemény sovány sajt
- 5 dkg vaj
- egy púpozott evőkanál tönkölyliszt
- 2 dl tej
- egy evőkanál apróra vágott póréhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors, csipetnyi őrölt szerecsendió
Seréskaraj:
- személyenként 1-2 szelet csont nélküli sertéskaraj
- só, bors
- egy-két gerezd fokhagyma
- egy evőkanál olaj
Köret:
- párolt brokkoli (egy fej brokkoli, csipet szódabikarbóna és só)
- paradicsom saláta
- vargányás rizs
Elkészítése:
Mártás:
A félkemény sajtot durvára reszeljük.
A póréhagymát apróra vágjuk. Egy evőkanál olajat és a vajat felforrósítjuk és a hagymát megpároljuk benne, teszünk rá sót, borsot, szerecsendiót, majd rászórjuk a tönkölylisztet, ezt követően ráöntjük a tejet és kevergetves felforraljuk.
Tejjel (esetleg kevés víz is adható hozzá) addig hígítjuk, amíg híg mártást kapunk. Levesszük a lángról, beleforgatjuk a reszelt sajtot, ekkor már nem kell forralni.
Legvégül ízlés szerint aprított petrezselyemzöldet is tehetünk bele.
Karaj:
Sütés előtt néhány órával a felszeletelt húst megsózzuk, borsozzuk és hagyjuk pihenni.
Egy kerámia vagy teflon serpenyőben felhevítjük az olajat, a hús szelet mindkét oldalát elősütjük, majd beleteszünk egy-két gerezd fokhagymát, felengedjük 1 dl forró vízzel és kis lángon lassan megpároljuk.
Párolt brokkoli
A brokkolit csak 2-3 percig főzzük enyhén sós vízben, illetve csipetnyi szódabikarbonát is tehetünk a főző vízbe (ez segít abban, hogy a brokkoli megőrizze a szép zöld színét).
Soha ne főzzük túl a brokkolit, mert akkor élvezhetetlen az íze!
A húst a kész mártással, párolt brokkolival, paradicsom salátával és vargányás rizssel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »