Hozzávalók:
Sajtmártás:
Seréskaraj:
Köret:
Elkészítése:
A félkemény sajtot durvára reszeljük.
A póréhagymát apróra vágjuk. Egy evőkanál olajat és a vajat felforrósítjuk és a hagymát megpároljuk benne, teszünk rá sót, borsot, szerecsendiót, majd rászórjuk a tönkölylisztet, ezt követően ráöntjük a tejet és kevergetves felforraljuk.
Tejjel (esetleg kevés víz is adható hozzá) addig hígítjuk, amíg híg mártást kapunk. Levesszük a lángról, beleforgatjuk a reszelt sajtot, ekkor már nem kell forralni.
Legvégül ízlés szerint aprított petrezselyemzöldet is tehetünk bele.
Sütés előtt néhány órával a felszeletelt húst megsózzuk, borsozzuk és hagyjuk pihenni.
Egy kerámia vagy teflon serpenyőben felhevítjük az olajat, a hús szelet mindkét oldalát elősütjük, majd beleteszünk egy-két gerezd fokhagymát, felengedjük 1 dl forró vízzel és kis lángon lassan megpároljuk.
A brokkolit csak 2-3 percig főzzük enyhén sós vízben, illetve csipetnyi szódabikarbonát is tehetünk a főző vízbe (ez segít abban, hogy a brokkoli megőrizze a szép zöld színét).
Soha ne főzzük túl a brokkolit, mert akkor élvezhetetlen az íze!
A húst a kész mártással, párolt brokkolival, paradicsom salátával és vargányás rizssel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!