Sertéskaraj hentesmódra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 150 g kenyérszalonna
- 200 g sonka
- 150 g csemegeuborka
- 4 szelet sertéskaraj (kb 120-120 g/szelet)
- só, bors, pirospaprika
- esetleg: majoránna, kömény, fokhagyma ajánlom
Elkészítése:
A karajt kiklopfoljuk.
A többi hozzávalót felcsíkozzuk ujjnyi vastagra.
A húsokat megfuttatjuk a forró olajon.
A húsokat kiszedjük, majd a lesült maradékra egy kis vizet öntve szaftot készítünk, amibe a végén pirospaprikát teszünk.
Egy másik edényben kiolvasszuk a szalonnát. Rátesszük a sonkát és ezzel kicsit átpirítjuk. Rátesszük a karajt. Ezzel éppen csak átkeverjük, hogy felvegye az étel melegségét a hús. Jöhet az uborka. Kb 1 percig pirítjuk.
Kedvünk szerint lisztszórással (én azzal szoktam) vagy rántással (ezzel kicsit komplikáltabb) elkeverjük.
Szinte azonnal jöhet rá a félre tettszaft. Ezzel felforraljuk. Ha kevés a folyadék, pótoljuk. Esetleg fehérbort is adhatunk hozzá.
Én sült krumplival szeretem a legjobban.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »