Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéskaraj hentesmódra recept

Sertéskaraj hentesmódra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 150 g kenyérszalonna
    • 200 g sonka
    • 150 g csemegeuborka
    • 4 szelet sertéskaraj (kb 120-120 g/szelet)
    • só, bors, pirospaprika
    • esetleg: majoránna, kömény, fokhagyma ajánlom

    Elkészítése:

    A karajt kiklopfoljuk.

    A többi hozzávalót felcsíkozzuk ujjnyi vastagra.

    A húsokat megfuttatjuk a forró olajon.

    A húsokat kiszedjük, majd a lesült maradékra egy kis vizet öntve szaftot készítünk, amibe a végén pirospaprikát teszünk.

    Egy másik edényben kiolvasszuk a szalonnát. Rátesszük a sonkát és ezzel kicsit átpirítjuk. Rátesszük a karajt. Ezzel éppen csak átkeverjük, hogy felvegye az étel melegségét a hús. Jöhet az uborka. Kb 1 percig pirítjuk.

    Kedvünk szerint lisztszórással (én azzal szoktam) vagy rántással (ezzel kicsit komplikáltabb) elkeverjük.

    Szinte azonnal jöhet rá a félre tettszaft. Ezzel felforraljuk. Ha kevés a folyadék, pótoljuk. Esetleg fehérbort is adhatunk hozzá.

    Én sült krumplival szeretem a legjobban.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá