Sertéskaraj hentesmódra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sertéskaraj hentesmódra

Hozzávalók:

  • 150 g kenyérszalonna
  • 200 g sonka
  • 150 g csemegeuborka
  • 4 szelet sertéskaraj (kb 120-120 g/szelet)
  • só, bors, pirospaprika
  • esetleg: majoránna, kömény, fokhagyma ajánlom

Elkészítése:

A karajt kiklopfoljuk.

A többi hozzávalót felcsíkozzuk ujjnyi vastagra.

A húsokat megfuttatjuk a forró olajon.

A húsokat kiszedjük, majd a lesült maradékra egy kis vizet öntve szaftot készítünk, amibe a végén pirospaprikát teszünk.

Egy másik edényben kiolvasszuk a szalonnát. Rátesszük a sonkát és ezzel kicsit átpirítjuk. Rátesszük a karajt. Ezzel éppen csak átkeverjük, hogy felvegye az étel melegségét a hús. Jöhet az uborka. Kb 1 percig pirítjuk.

Kedvünk szerint lisztszórással (én azzal szoktam) vagy rántással (ezzel kicsit komplikáltabb) elkeverjük.

Szinte azonnal jöhet rá a félre tettszaft. Ezzel felforraljuk. Ha kevés a folyadék, pótoljuk. Esetleg fehérbort is adhatunk hozzá.

Én sült krumplival szeretem a legjobban.