Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéskaraj Budapest raguval recept

Sertéskaraj Budapest raguval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet sertéskaraj
    • 1-2 db húsos csont vagy csont
    • 40 dkg zöldborsó
    • 10 dkg vargányagomba
    • 25 dkg csirkemáj
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • só, bors
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 paprika
    • 1 dl húsleves alaplé
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 paradicsom
    • 3-4 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A húsokat kissé kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.

    Az olajat felforrósítjuk, majd a húsok mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Felöntjük az alaplével, fedővel letakarjuk, majd puhára pároljuk.

    Az egyik hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, majd oldajon üvegesre pároljuk, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a csontot és jó sűrűre főzzük. Ha kihűlt, akkor átszűrjük és a levét felfogjuk.

    A borsót sós vízben puhára pároljuk, majd leszűrjük.

    A kockára vágott szalonnát lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, a hagymát, a gombát, és a csirkemájat. Rövid pirítás után hozzáöntjük az átszűrt pörkölt levét és felforraljuk.

    A sült húst leöntjük a forró raguval és a tetejére melegített zöldborsót hintünk.

    Párolt rizzsel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá