Sertéskaraj Budapest raguval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 1-2 db húsos csont vagy csont
  • 40 dkg zöldborsó
  • 10 dkg vargányagomba
  • 25 dkg csirkemáj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • só, bors
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 dl húsleves alaplé
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 paradicsom
  • 3-4 evőkanál olaj

Elkészítése:

A húsokat kissé kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.

Az olajat felforrósítjuk, majd a húsok mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Felöntjük az alaplével, fedővel letakarjuk, majd puhára pároljuk.

Az egyik hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, majd oldajon üvegesre pároljuk, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a csontot és jó sűrűre főzzük. Ha kihűlt, akkor átszűrjük és a levét felfogjuk.

A borsót sós vízben puhára pároljuk, majd leszűrjük.

A kockára vágott szalonnát lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, a hagymát, a gombát, és a csirkemájat. Rövid pirítás után hozzáöntjük az átszűrt pörkölt levét és felforraljuk.

A sült húst leöntjük a forró raguval és a tetejére melegített zöldborsót hintünk.

Párolt rizzsel kínáljuk.