Hozzávalók:
Elkészítése:
A húsokat kissé kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
Az olajat felforrósítjuk, majd a húsok mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Felöntjük az alaplével, fedővel letakarjuk, majd puhára pároljuk.
Az egyik hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, majd oldajon üvegesre pároljuk, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a csontot és jó sűrűre főzzük. Ha kihűlt, akkor átszűrjük és a levét felfogjuk.
A borsót sós vízben puhára pároljuk, majd leszűrjük.
A kockára vágott szalonnát lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, a hagymát, a gombát, és a csirkemájat. Rövid pirítás után hozzáöntjük az átszűrt pörkölt levét és felforraljuk.
A sült húst leöntjük a forró raguval és a tetejére melegített zöldborsót hintünk.
Párolt rizzsel kínáljuk.