Sertéskaraj bakonyi módra recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 vastagabb szelet karaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Az elősütéshez:
- 10 dkg liszt
- 2 dl étolaj
A raguhoz:
- a megmaradt zsiradék
- 1 jó nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 30 dkg galambica gomba
- 30 dkg vargánya gomba
- 30 dkg tuskó gomba
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A karaj szeleteket kissé kiklopfoltam, sóztam és borsoztam, majd mindkét oldalát lisztbe forgattam.
A serpenyőben felhevített olajban mindkét oldalát átsütöttem, majd papírtörlőre szedtem.
A megmaradt zsiradékon megdinszteltem a meghámozott és feldarabolt hagymákat. Lehúztam a tűzről, rászórtam 1 csapott evőkanál pirospaprikát és öntöttem rá 1 dl vizet.
A gombákat a fagyasztóból vettem ki, így felszeletelve voltak.
Hozzáadtam a raguhoz és lefedtem fedővel.
Ha a gomba levet engedett, akkor rátettem a húsokat, ízesítettem borssal és sóval. Hozzáadtam a felszeletelt paprikát és a paradicsomot is.
Fedő alatt, többször átkevergetve fél óra alatt puhára főztem a hússal együtt.
Köretnek galuskát készítettem mellé.
Tálalásnál a hús szeletekre tettem tejfölt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!