Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéskaraj bakonyi módra recept

Sertéskaraj bakonyi módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 vastagabb szelet karaj
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    Az elősütéshez:

    • 10 dkg liszt
    • 2 dl étolaj

    A raguhoz:

    • a megmaradt zsiradék
    • 1 jó nagy fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • 30 dkg galambica gomba
    • 30 dkg vargánya gomba
    • 30 dkg tuskó gomba
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A karaj szeleteket kissé kiklopfoltam, sóztam és borsoztam, majd mindkét oldalát lisztbe forgattam.

    A serpenyőben felhevített olajban mindkét oldalát átsütöttem, majd papírtörlőre szedtem.

    A megmaradt zsiradékon megdinszteltem a meghámozott és feldarabolt hagymákat. Lehúztam a tűzről, rászórtam 1 csapott evőkanál pirospaprikát és öntöttem rá 1 dl vizet.

    A gombákat a fagyasztóból vettem ki, így felszeletelve voltak.

    Hozzáadtam a raguhoz és lefedtem fedővel.

    Ha a gomba levet engedett, akkor rátettem a húsokat, ízesítettem borssal és sóval. Hozzáadtam a felszeletelt paprikát és a paradicsomot is.

    Fedő alatt, többször átkevergetve fél óra alatt puhára főztem a hússal együtt.

    Köretnek galuskát készítettem mellé.

    Tálalásnál a hús szeletekre tettem tejfölt.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá