Sertéskaraj bakonyi módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 vastagabb szelet karaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Az elősütéshez:

  • 10 dkg liszt
  • 2 dl étolaj

A raguhoz:

  • a megmaradt zsiradék
  • 1 jó nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 30 dkg galambica gomba
  • 30 dkg vargánya gomba
  • 30 dkg tuskó gomba
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

A karaj szeleteket kissé kiklopfoltam, sóztam és borsoztam, majd mindkét oldalát lisztbe forgattam.

A serpenyőben felhevített olajban mindkét oldalát átsütöttem, majd papírtörlőre szedtem.

A megmaradt zsiradékon megdinszteltem a meghámozott és feldarabolt hagymákat. Lehúztam a tűzről, rászórtam 1 csapott evőkanál pirospaprikát és öntöttem rá 1 dl vizet.

A gombákat a fagyasztóból vettem ki, így felszeletelve voltak.

Hozzáadtam a raguhoz és lefedtem fedővel.

Ha a gomba levet engedett, akkor rátettem a húsokat, ízesítettem borssal és sóval. Hozzáadtam a felszeletelt paprikát és a paradicsomot is.

Fedő alatt, többször átkevergetve fél óra alatt puhára főztem a hússal együtt.

Köretnek galuskát készítettem mellé.

Tálalásnál a hús szeletekre tettem tejfölt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!