Sertéscsíkok vadasmártással recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 70 dkg sárgarépa
- 2-3 petrezselyem gyökér
- szemes bors
- 2 babérlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 ek mustár
- 2 ek liszt
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk és vízzel feltesszük főni. Megsózzuk, hozzáadjuk a borsot és a babérlevelet. Addig főzzük, amíg fel nem habzik.
Beszedjük a habját (a fűszereket hagyjuk benne) és hozzáadjuk a megtiszítított, feldarabolt zöldségeket is. Puhára főzzük. (egy jó órát főztem)
Levesszük a tűzről és kiszedegetjük belőle a húst, illetve a babérlevelet. A maradékot megturmixoljuk.
A tejfölt a liszttel és a mustárral egy kis víz segítségével simára keverjük és a turmixolt zöldségekhez adjuk. (Kisebb adagokban először végezzünk hőkiegyenlítést, hogy ne kapja össze a tejfölt a meleg “leves”)
Forraljuk fel, tegyük bele vissza a húst és találhatjuk is. Mi ma knédlivel ettük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »