Tepsis sült karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg sertéskaraj
- 20 dkg reszeltsajt
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- só és bors ízlés szerint
- 0,5 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A karajt vékony szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
Egy serpenyőben forró olajon elősütjük a húsok mindkét oldalát, majd a visszamaradt olajban megpirítjuk a karikákra vágott hagymát.
A húsokat egy hőálló tálba tesszük (ha szeretnénk kikenhetjük vajjal, biztos ami biztos alapon).
A húsokon elosztjuk a pirított hagymát, a tejfölt összekeverjük a tejszínnel, sózzuk és borsozzuk, majd a hagymára öntjük.
Az egészet megszórjuk reszelt sajttal, majd kb. 45 perc alatt megsütjük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »