Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttal, baconnel töltött tarja recept

Sajttal, baconnel töltött tarja
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csontos tarja
    • 300 g bacon
    • 300 g lapka sajt
    • étolaj
    • 200 ml húsleves vagy zölsdégleves alaplé
    • fokhagymapor
    • 1 kg burgonya (új vagy egyforma, kisebb méretű)

    Elkészítése:

    A tarját 2 centinként bevágjuk csontig. Az így kapott zsebeket egyenként beszórjuk fokhagymaporral (lehet zúzott fokhagymát is kenni bele) és sóval, majd minden zsebbe teszünk 1-1 szelet sajtot és bacont.

    Zsineggel összekötözzük, majd egy nagy tepsit kiolajozunk és belefektetjük a húst, aláöntjük az alaplevet, mellé tesszük az alaposan megmosott burgonyát (nem kell meghámozni) és fóliával letakarjuk.

    180 fokar előmelegített sütőben kb 3 óra alatt készre sütjük. Félidőben megfordítjuk a húst és ha szükséges, akkor pótoljuk az elpárolgott levet.

    Ha a hús és a krumpli is megpuhult, akkor levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.

    Kicsit hagyjuk hűlni a húst, mejd felszeleteljük és a vele sült burgonyával tálaljuk.

    Tipp:

    Ha füstölt sajtot teszünk bele, ízletesebb lesz, de akkor ne sózzuk meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá