Hozzávalók:
Elkészítése:
A tarját 2 centinként bevágjuk csontig. Az így kapott zsebeket egyenként beszórjuk fokhagymaporral (lehet zúzott fokhagymát is kenni bele) és sóval, majd minden zsebbe teszünk 1-1 szelet sajtot és bacont.
Zsineggel összekötözzük, majd egy nagy tepsit kiolajozunk és belefektetjük a húst, aláöntjük az alaplevet, mellé tesszük az alaposan megmosott burgonyát (nem kell meghámozni) és fóliával letakarjuk.
180 fokar előmelegített sütőben kb 3 óra alatt készre sütjük. Félidőben megfordítjuk a húst és ha szükséges, akkor pótoljuk az elpárolgott levet.
Ha a hús és a krumpli is megpuhult, akkor levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.
Kicsit hagyjuk hűlni a húst, mejd felszeleteljük és a vele sült burgonyával tálaljuk.
Ha füstölt sajtot teszünk bele, ízletesebb lesz, de akkor ne sózzuk meg.