Sajttal, baconnel töltött tarja

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sajttal, baconnel töltött tarja

Hozzávalók:

  • 1 kg csontos tarja
  • 300 g bacon
  • 300 g lapka sajt
  • étolaj
  • 200 ml húsleves vagy zölsdégleves alaplé
  • fokhagymapor
  • 1 kg burgonya (új vagy egyforma, kisebb méretű)

Elkészítése:

A tarját 2 centinként bevágjuk csontig. Az így kapott zsebeket egyenként beszórjuk fokhagymaporral (lehet zúzott fokhagymát is kenni bele) és sóval, majd minden zsebbe teszünk 1-1 szelet sajtot és bacont.

Zsineggel összekötözzük, majd egy nagy tepsit kiolajozunk és belefektetjük a húst, aláöntjük az alaplevet, mellé tesszük az alaposan megmosott burgonyát (nem kell meghámozni) és fóliával letakarjuk.

180 fokar előmelegített sütőben kb 3 óra alatt készre sütjük. Félidőben megfordítjuk a húst és ha szükséges, akkor pótoljuk az elpárolgott levet.

Ha a hús és a krumpli is megpuhult, akkor levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.

Kicsit hagyjuk hűlni a húst, mejd felszeleteljük és a vele sült burgonyával tálaljuk.

Tipp:

Ha füstölt sajtot teszünk bele, ízletesebb lesz, de akkor ne sózzuk meg.