Sajtos zöldségekkel töltött fasírozott recept
Hozzávalók:
Húshoz:
- 70 dkg darált sertéshús
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 zsemle
- 1 közepes fej vöröshagyma
- só ízlés szerint
- 5 ek zsemlemorzsa
- 2 ek finomliszt
- 2 tk fűszerpaprika
- 4 ek napraforgó olaj
Töltelékhez:
- 20 dkg tömlős sajt
- 1 kápia paprika
- 5 szál újhagyma
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és a felforrósított olajon megdinszteljük.
Egy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a megdinsztelt vöröshagymát, a tojást, a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemléket.
Fűszerpaprikával meghintjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a zsemlemorzsát és jó alaposan összedolgozzuk.
Folpackot terítünk egy deszkára vagy az asztalra, erre ráhelyezzük a masszát és olyan hosszú téglaalapra igazgatjuk, amilyen hosszú tepsibe szeretnénk sütni.
A töltelékhez a hagymát a zöldjével együtt karikára vágjuk, a paprikát feldaraboljuk és összekeverjük a tömlős sajttal.
A masszán elosztjuk a sajtos zöldségeket, óvatosan feltekerjük és olajjal kikent tepsibe helyezzük.
A fasírt tetejét felvert tojással lekenjük és készre sütjük 180 fokos sütőben.