Sajtos zöldségekkel töltött fasírozott recept
Hozzávalók:
Húshoz:
- 70 dkg darált sertéshús
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 zsemle
- 1 közepes fej vöröshagyma
- só ízlés szerint
- 5 ek zsemlemorzsa
- 2 ek finomliszt
- 2 tk fűszerpaprika
- 4 ek napraforgó olaj
Töltelékhez:
- 20 dkg tömlős sajt
- 1 kápia paprika
- 5 szál újhagyma
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és a felforrósított olajon megdinszteljük.
Egy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a megdinsztelt vöröshagymát, a tojást, a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemléket.
Fűszerpaprikával meghintjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a zsemlemorzsát és jó alaposan összedolgozzuk.
Folpackot terítünk egy deszkára vagy az asztalra, erre ráhelyezzük a masszát és olyan hosszú téglaalapra igazgatjuk, amilyen hosszú tepsibe szeretnénk sütni.
A töltelékhez a hagymát a zöldjével együtt karikára vágjuk, a paprikát feldaraboljuk és összekeverjük a tömlős sajttal.
A masszán elosztjuk a sajtos zöldségeket, óvatosan feltekerjük és olajjal kikent tepsibe helyezzük.
A fasírt tetejét felvert tojással lekenjük és készre sütjük 180 fokos sütőben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









