Sajtos zöldségekkel töltött fasírozott

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Húshoz:

  • 70 dkg darált sertéshús
  • 2 tojás
  • 2 zsemle
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • 2 ek finomliszt
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 4 ek napraforgó olaj

Töltelékhez:

  • 20 dkg tömlős sajt
  • 1 kápia paprika
  • 5 szál újhagyma

Tetejére:

  • 1 tojás

Elkészítése:

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és a felforrósított olajon megdinszteljük.

Egy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a megdinsztelt vöröshagymát, a tojást, a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemléket.

Fűszerpaprikával meghintjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a zsemlemorzsát és jó alaposan összedolgozzuk.

Folpackot terítünk egy deszkára vagy az asztalra, erre ráhelyezzük a masszát és olyan hosszú téglaalapra igazgatjuk, amilyen hosszú tepsibe szeretnénk sütni.

A töltelékhez a hagymát a zöldjével együtt karikára vágjuk, a paprikát feldaraboljuk és összekeverjük a tömlős sajttal.

A masszán elosztjuk a sajtos zöldségeket, óvatosan feltekerjük és olajjal kikent tepsibe helyezzük.

A fasírt tetejét felvert tojással lekenjük és készre sütjük 180 fokos sütőben.