Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos rántott borda recept

Sajtos rántott borda
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 közepes szelet sertés rövidkaraj
    • 3 dl tej
    • 1 kk só
    • 1 kk őrölt bors
    • 15 dkg félzsíros sajt
    • 5 ek sima liszt
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6-7 ek panírmorzsa
    • 1 tk szezámmag
    • 4-5 dl étolaj a kisütéshez

    Elkészítése:

    A karaj tetejéről egy éles, hegyes késsel (alászúrásos módszerrel) levágjuk a vastag fehér ínt (vagy megkérjük rá a hentest), majd 1/2 cm vastagságúra szeleteljük. Ha igényli, akkor klopfoljuk és egy tálba téve ráöntjük a tejet, hogy a szeletek közé is kerüljön belőle, ezután a hűtőszekrénybe téve minimum 2 órát, de maximum egy éjszakát lefedve állni hagyjuk (a tejbe áztatott hús rostjai megpuhulnak, zaftosabb és ízletesebb lesz sütés után!).

    A sajtot lereszeljük, a tojásokat egy csipet sóval felverjük, a panírmorzsához hozzákeverjük a szezámmagot.

    A hússzeletekről leöntjük a tejet és sózzuk, borsozzuk, majd a panírozás következik: először a reszelt sajtban forgatjuk meg (ne sajnáljuk, bátran sajtozhatjuk), majd a szokásos módon a lisztben, a tojásban, végül a morzsában kicsit a tenyerünkkel rásegítve, hogy szép egyenletesen osztódjon a panír a húsokon.

    Az olajat egy serpenyőben felhevítjük és közepes lángon oldalanként nagyjából 2-3 perc alatt szép világosra sütjük.

    A hús átfordítását soha nem villával, hanem fém vagy facsipesszel végezzük, nehogy a kis lyukon kifolyjon a sajt!

    Konyhai papírtörlőre téve lecsepegtetjük és frissen, forrón tálaljuk! Jelen esetben én most habos krumplipürével kínáltam.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá