Sajtkrémmel töltött húspogácsák recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek napraforgó olaj
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 zsemle
- 10 dkg sajt
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A kockára vágott hagymát megdinszteljük az olajon.
A darált húshoz adjuk a vízbe áztatott, kinyomkodott zsemléket, hagymát, tojást, lisztet, fűszerpaprikát, sót és ízlés szerint fűszerezzük.
Jól összedolgozzuk, majd golyókat formázunk belőle. Közepükbe egy kiskanál segítségével mélyedést készítünk, beleforgatjuk zsemlemorzsába, majd olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk és kb. 20 percig sütjük 180 fokon.
A reszelt sajtot kikeverjük a tejföllel és ízlés szerint sózzuk.
Golyók közepébe teszünk egy kiskanál tölteléket, majd visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









