Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtkrémmel töltött csirkemell recept

Sajtkrémmel töltött csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db csirkemell filé
    • 100 g szeletelt bacon
    • 1 kisebb fej lilahagyma
    • három különböző színű paprika (1 db zöld színű, 1 db fehér színű és 1 db piros színű)
    • 300 g ömlesztett tömlős sajtkrém (zöldhagymás)
    • zöldpetrezselyem (ízlés szerint)
    • kb 5-6 dkg sajt (lereszelt)
    • szezámmag
    • sütőzacskó

    Elkészítése:

    A csirkemelleket megmossuk és besózzuk.

    Kevés olajon az apróra vágott hagymát és a felkockázott bacont megpirítjuk (dinszteljük).

    A már megmosott, mindegyik színű paprikának kb a felét apró kockákra vágjuk. A tömlős sajtkrémbe beletesszük a pirított hagymát és bacont, a kockákra vágott paprikákat, a felvágott zöldpetrezselymet és végül a lereszelt sajtot. Jó alaposan az egészet összekeverjük (nem kell bele se só, sem fűszerek).

    A csirkemell hosszabbik oldalát bevágjuk (zsebet vágunk), majd megtöltjük a sajtkrémmel. Fogvájóval összezárjuk a nyílást. Mindegyik csirkemellel így járunk el. Végül pedig megszórjuk szezámmaggal.

    Sütőzacskóba tesszük és előmelegített sütőben 200 fokon készre sütjük.

    Tálalhatjuk tört burgonyával, rizzsel, hasábburgonyával, salátával … stb.

    Tipp:

    Csirkecomból is elkészíthetjük, a combok bőre alá helyezzük a tölteléket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá