Sajtkrémmel töltött csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 db csirkemell filé
  • 100 g szeletelt bacon
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • három különböző színű paprika (1 db zöld színű, 1 db fehér színű és 1 db piros színű)
  • 300 g ömlesztett tömlős sajtkrém (zöldhagymás)
  • zöldpetrezselyem (ízlés szerint)
  • kb 5-6 dkg sajt (lereszelt)
  • szezámmag
  • sütőzacskó

Elkészítése:

A csirkemelleket megmossuk és besózzuk.

Kevés olajon az apróra vágott hagymát és a felkockázott bacont megpirítjuk (dinszteljük).

A már megmosott, mindegyik színű paprikának kb a felét apró kockákra vágjuk. A tömlős sajtkrémbe beletesszük a pirított hagymát és bacont, a kockákra vágott paprikákat, a felvágott zöldpetrezselymet és végül a lereszelt sajtot. Jó alaposan az egészet összekeverjük (nem kell bele se só, sem fűszerek).

A csirkemell hosszabbik oldalát bevágjuk (zsebet vágunk), majd megtöltjük a sajtkrémmel. Fogvájóval összezárjuk a nyílást. Mindegyik csirkemellel így járunk el. Végül pedig megszórjuk szezámmaggal.

Sütőzacskóba tesszük és előmelegített sütőben 200 fokon készre sütjük.

Tálalhatjuk tört burgonyával, rizzsel, hasábburgonyával, salátával … stb.

Tipp:

Csirkecomból is elkészíthetjük, a combok bőre alá helyezzük a tölteléket.