Resztelt sertésmáj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sertésmáj
- 5 fej vöröshagyma
- 1 ek sertészsír
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 tk só
- 1 kk őröltbors
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 40-50 dkg (jázmin)rizs
Elkészítése:
A májat ujjnyi keskeny csíkokra vágjuk, jól átmossuk és szűrőben lecsepegtetjük.
A vöröshagymát felkockázzuk, majd a zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a feldarabolt paprikát és paradicsomot és a fokhagymát, végül az előkészített májat is beletesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és időnként kevergetve nagyjából egy jó bő óra alatt sűrűre főzzük. Néha kóstolgatjuk, mert ha elfő a leve a sósságot ellenőrizni kell.
Feltétnek jázminrizst készítettem, de finom habos krumplipürével, valamint főtt tésztával is nagyon finom!
A jázminrizst ki-ki saját ízlésének megfelelően készíti, jómagam simán csak megfőztem és miután leszűrtem, azután ízsítettem.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »