Resztelt sertésmáj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg sertésmáj
- 5 fej vöröshagyma
- 1 ek sertészsír
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 tk só
- 1 kk őröltbors
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 40-50 dkg (jázmin)rizs
Elkészítése:
A májat ujjnyi keskeny csíkokra vágjuk, jól átmossuk és szűrőben lecsepegtetjük.
A vöröshagymát felkockázzuk, majd a zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a feldarabolt paprikát és paradicsomot és a fokhagymát, végül az előkészített májat is beletesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és időnként kevergetve nagyjából egy jó bő óra alatt sűrűre főzzük. Néha kóstolgatjuk, mert ha elfő a leve a sósságot ellenőrizni kell.
Feltétnek jázminrizst készítettem, de finom habos krumplipürével, valamint főtt tésztával is nagyon finom!
A jázminrizst ki-ki saját ízlésének megfelelően készíti, jómagam simán csak megfőztem és miután leszűrtem, azután ízsítettem.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









