Hozzávalók:
Elkészítése:
A májat ujjnyi keskeny csíkokra vágjuk, jól átmossuk és szűrőben lecsepegtetjük.
A vöröshagymát felkockázzuk, majd a zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a feldarabolt paprikát és paradicsomot és a fokhagymát, végül az előkészített májat is beletesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és időnként kevergetve nagyjából egy jó bő óra alatt sűrűre főzzük. Néha kóstolgatjuk, mert ha elfő a leve a sósságot ellenőrizni kell.
Feltétnek jázminrizst készítettem, de finom habos krumplipürével, valamint főtt tésztával is nagyon finom!
A jázminrizst ki-ki saját ízlésének megfelelően készíti, jómagam simán csak megfőztem és miután leszűrtem, azután ízsítettem.
Jó étvágyat kívánok!