Resztelt máj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg sertésmáj
- 2 fej vöröshagyma
- 10 közepes krumpli
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk bors
- 1 tk majoránna
- 1 ek mangalica zsír
- 1 kk köménymag
- 1 friss tv paprika
- 2 friss paradicsom
Elkészítése:
A májat megmossuk, megtöröljük, majd csíkokra vágjuk. A krumplit is megtisztítjuk, majd hasábokra vágjuk és sós, köménymagos vízben puhára főzzük.
A hagymát megpucoljuk, apróra felvágjuk. A felolvasztott zsíron megdinszteljük, majd beletesszük a májat és nagyobb lángon dinszteljük.
Lehúzzuk a tűzről, majd megszórjuk a paprikával, felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Borssal, majoránnával ízesítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a paprikát is.
Takarék lángon addig főzzük, amíg a máj megpuhul. Csak akkor sózzuk, ha elkészült, így nem keményedik meg a máj!
A mész májat a krumplival tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »