Régimódi bableves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 g májbab
- 1 kisebb cékla
- 1 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt kolbász
- 3 db babérlevél
- 3 ág borsikafű
- fél csokor kapor
- 1 ek zabpehelyliszt
- 1 tk fűszerpaprika
- só
- kevés olaj
Elkészítése:
A megmosott babot hideg vízben feltesszük főni.
A zöldségeket meghámozzuk és kockákra vágjuk.
Amikor felforrt a bab, akkor beletesszük a céklát, babérlevelet és a hagymát.
Amikor a bab félig megfőtt, beletesszük a gyökérzöldségeket, zöldfűszereket, karikára vágott kolbászt és sózzuk.
Olaj nélkül világosbarnára pirítjuk a lisztet, ráöntjük az olajat és összekeverjük. A tűzről levéve beletesszük a paprikát, összekeverjük és felöntjük kevés vízzel és csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk a rántást a leveshez. Az elfőtt vizet pótoljuk és a levest jól kiforraljuk.
Tejfölt, puha házi kenyeret adunk mellé, tetejére lila sonkahagymát szelhetünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »