Régimódi bableves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 250 g májbab
- 1 kisebb cékla
- 1 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt kolbász
- 3 db babérlevél
- 3 ág borsikafű
- fél csokor kapor
- 1 ek zabpehelyliszt
- 1 tk fűszerpaprika
- só
- kevés olaj
Elkészítése:
A megmosott babot hideg vízben feltesszük főni.
A zöldségeket meghámozzuk és kockákra vágjuk.
Amikor felforrt a bab, akkor beletesszük a céklát, babérlevelet és a hagymát.
Amikor a bab félig megfőtt, beletesszük a gyökérzöldségeket, zöldfűszereket, karikára vágott kolbászt és sózzuk.
Olaj nélkül világosbarnára pirítjuk a lisztet, ráöntjük az olajat és összekeverjük. A tűzről levéve beletesszük a paprikát, összekeverjük és felöntjük kevés vízzel és csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk a rántást a leveshez. Az elfőtt vizet pótoljuk és a levest jól kiforraljuk.
Tejfölt, puha házi kenyeret adunk mellé, tetejére lila sonkahagymát szelhetünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









