Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Régimódi bableves recept

Régimódi bableves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 250 g májbab
    • 1 kisebb cékla
    • 1 közepes sárgarépa
    • 1 közepes fehérrépa
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 10 dkg füstölt kolbász
    • 3 db babérlevél
    • 3 ág borsikafű
    • fél csokor kapor
    • 1 ek zabpehelyliszt
    • 1 tk fűszerpaprika
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A megmosott babot hideg vízben feltesszük főni.

    A zöldségeket meghámozzuk és kockákra vágjuk.

    Amikor felforrt a bab, akkor beletesszük a céklát, babérlevelet és a hagymát.

    Amikor a bab félig megfőtt, beletesszük a gyökérzöldségeket, zöldfűszereket, karikára vágott kolbászt és sózzuk.

    Olaj nélkül világosbarnára pirítjuk a lisztet, ráöntjük az olajat és összekeverjük. A tűzről levéve beletesszük a paprikát, összekeverjük és felöntjük kevés vízzel és csomómentesre keverjük.

    Hozzáadjuk a rántást a leveshez. Az elfőtt vizet pótoljuk és a levest jól kiforraljuk.

    Tejfölt, puha házi kenyeret adunk mellé, tetejére lila sonkahagymát szelhetünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá