Régimódi bableves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 g májbab
- 1 kisebb cékla
- 1 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt kolbász
- 3 db babérlevél
- 3 ág borsikafű
- fél csokor kapor
- 1 ek zabpehelyliszt
- 1 tk fűszerpaprika
- só
- kevés olaj
Elkészítése:
A megmosott babot hideg vízben feltesszük főni.
A zöldségeket meghámozzuk és kockákra vágjuk.
Amikor felforrt a bab, akkor beletesszük a céklát, babérlevelet és a hagymát.
Amikor a bab félig megfőtt, beletesszük a gyökérzöldségeket, zöldfűszereket, karikára vágott kolbászt és sózzuk.
Olaj nélkül világosbarnára pirítjuk a lisztet, ráöntjük az olajat és összekeverjük. A tűzről levéve beletesszük a paprikát, összekeverjük és felöntjük kevés vízzel és csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk a rántást a leveshez. Az elfőtt vizet pótoljuk és a levest jól kiforraljuk.
Tejfölt, puha házi kenyeret adunk mellé, tetejére lila sonkahagymát szelhetünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »