Rántott velő recept
Hozzávalók:
- 1 kg friss velő
A panírhoz:
- 15 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg zsemlemorzsa
- ízlés szerint só
A sütéshez:
- olaj vagy zsír
Elkészítése:
A velőrózsákat folyó víz alatt mossuk át alaposan, majd óvatos mozdulatokkal hártyázzuk le, azaz szabadítsuk meg a piros eres vékony hártyarétegtől, ami összetartja az agytekervényeket. Ízlés szerint sózzuk.
A velőrózsákat forgassuk meg a lisztben. A liszt után a felvert tojásba forgassuk, utána hempergessük meg a zsemlemorzsában.
Bő, forró olajban 180 fokon süssük kb 5-6 perc alatt készre. Csepegtessük le a felesleges olajat az elkészült rántott velőről.
Még forrón tálaljuk tartár mártással.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »









