Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott, töltött karaj recept

Rántott, töltött karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg csont nélküli karaj
    • só ízlés szerint

    A töltelékhez:

    • 2 db zsemle
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg erdei gomba
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 kisebb fej vöröshagyma reszelve
    • 1 gerezd fokhagyma reszelve
    • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 1 mk házi paprikakrém
    • 1 tk zsír

    A panírozáshoz:

    • 10 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A karajt 1,5 cm-es darabokra szeljük fel. Minden szeletet bevágunk úgy, hogy szétnyithassuk, tehát nem vágjuk át teljesen. Kiklopfoljuk és mindkét oldalát besózzuk.

    A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk.

    A gombát a felhevített zsíron a hagymákkal, fűszerekkel megpároljuk, majd hozzákeverjük a zsemlékhez, hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot és a petrezselyemzöldjét. Ha nem állna össze a massza, akkor tehetünk hozzá egy kis zsemlemorzsát. Ha kell, akkor uránfűszerezzük.

    A szétnyitott karaj egyik felére kanállal teszünk a töltelékből és ráhajtjuk a másik felét.

    Lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és lassú tűznél, fedő alatt bő zsiradékban kisütjük.

    Ha kicsit hűl szeletelés előtt, akkor szépen lehet majd szelni.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá