Rántott, töltött karaj recept

Hozzávalók:
- 70 dkg csont nélküli karaj
- só ízlés szerint
A töltelékhez:
- 2 db zsemle
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg erdei gomba
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 kisebb fej vöröshagyma reszelve
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 mk házi paprikakrém
- 1 tk zsír
A panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg zsemlemorzsa
Elkészítése:
A karajt 1,5 cm-es darabokra szeljük fel. Minden szeletet bevágunk úgy, hogy szétnyithassuk, tehát nem vágjuk át teljesen. Kiklopfoljuk és mindkét oldalát besózzuk.
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk.
A gombát a felhevített zsíron a hagymákkal, fűszerekkel megpároljuk, majd hozzákeverjük a zsemlékhez, hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot és a petrezselyemzöldjét. Ha nem állna össze a massza, akkor tehetünk hozzá egy kis zsemlemorzsát. Ha kell, akkor uránfűszerezzük.
A szétnyitott karaj egyik felére kanállal teszünk a töltelékből és ráhajtjuk a másik felét.
Lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és lassú tűznél, fedő alatt bő zsiradékban kisütjük.
Ha kicsit hűl szeletelés előtt, akkor szépen lehet majd szelni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »