Rántott, töltött karaj recept

Hozzávalók:
- 70 dkg csont nélküli karaj
- só ízlés szerint
A töltelékhez:
- 2 db zsemle
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg erdei gomba
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 kisebb fej vöröshagyma reszelve
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 mk házi paprikakrém
- 1 tk zsír
A panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg zsemlemorzsa
Elkészítése:
A karajt 1,5 cm-es darabokra szeljük fel. Minden szeletet bevágunk úgy, hogy szétnyithassuk, tehát nem vágjuk át teljesen. Kiklopfoljuk és mindkét oldalát besózzuk.
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk.
A gombát a felhevített zsíron a hagymákkal, fűszerekkel megpároljuk, majd hozzákeverjük a zsemlékhez, hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot és a petrezselyemzöldjét. Ha nem állna össze a massza, akkor tehetünk hozzá egy kis zsemlemorzsát. Ha kell, akkor uránfűszerezzük.
A szétnyitott karaj egyik felére kanállal teszünk a töltelékből és ráhajtjuk a másik felét.
Lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és lassú tűznél, fedő alatt bő zsiradékban kisütjük.
Ha kicsit hűl szeletelés előtt, akkor szépen lehet majd szelni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »