Hozzávalók:
A töltelékhez:
A panírozáshoz:
Elkészítése:
A karajt 1,5 cm-es darabokra szeljük fel. Minden szeletet bevágunk úgy, hogy szétnyithassuk, tehát nem vágjuk át teljesen. Kiklopfoljuk és mindkét oldalát besózzuk.
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk.
A gombát a felhevített zsíron a hagymákkal, fűszerekkel megpároljuk, majd hozzákeverjük a zsemlékhez, hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot és a petrezselyemzöldjét. Ha nem állna össze a massza, akkor tehetünk hozzá egy kis zsemlemorzsát. Ha kell, akkor uránfűszerezzük.
A szétnyitott karaj egyik felére kanállal teszünk a töltelékből és ráhajtjuk a másik felét.
Lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és lassú tűznél, fedő alatt bő zsiradékban kisütjük.
Ha kicsit hűl szeletelés előtt, akkor szépen lehet majd szelni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!