Rántott, töltött karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 70 dkg csont nélküli karaj
  • só ízlés szerint

A töltelékhez:

  • 2 db zsemle
  • 1 tojás
  • 20 dkg erdei gomba
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 kisebb fej vöröshagyma reszelve
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 mk házi paprikakrém
  • 1 tk zsír

A panírozáshoz:

  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa

Elkészítése:

A karajt 1,5 cm-es darabokra szeljük fel. Minden szeletet bevágunk úgy, hogy szétnyithassuk, tehát nem vágjuk át teljesen. Kiklopfoljuk és mindkét oldalát besózzuk.

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk.

A gombát a felhevített zsíron a hagymákkal, fűszerekkel megpároljuk, majd hozzákeverjük a zsemlékhez, hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot és a petrezselyemzöldjét. Ha nem állna össze a massza, akkor tehetünk hozzá egy kis zsemlemorzsát. Ha kell, akkor uránfűszerezzük.

A szétnyitott karaj egyik felére kanállal teszünk a töltelékből és ráhajtjuk a másik felét.

Lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és lassú tűznél, fedő alatt bő zsiradékban kisütjük.

Ha kicsit hűl szeletelés előtt, akkor szépen lehet majd szelni.

Jó étvágyat kívánok hozzá!