Rántott tarja recept
Hozzávalók:
- 8 szelet sertés tarja (csont nélkül)
Panírhoz:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - (teljeskiőrlésű) liszt
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Körethez:
- 1 cs tönkölybúza
- 50 dkg tisztított burgonya
- kevés vaj
Elkészítése:
A búzát annyi sós, forrásban lévő vízbe tesszük főni, hogy jól ellepje (én tettem bele kevés, natúr, szárított zöldségkeveréket, ami finom ízt ad a köretnek).
Addig főzzük, míg nem látjuk,hogy nyílnak szétfelé a szemek, néha fordítsuk meg a tasakot (én kuktába tettem és így hamar megfőtt, kb 15 perc alatt). Ha megfőtt szűrőbe tesszük, lecsepegtetjük. A zöldségkeveréket kis lyukú szűrőbe öntjük, majd a búzával összekeverjük.
A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és vajjal összetörjük.
A húst kiklopfoljuk és sózzuk. A tojásokat egy tányérba ütjük, sózzuk és villával jól felverjük. A zsemlemorzsát egy tányérba öntjük.
A húsokat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és a felforrósított olajban kisütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









