Rántott sertéscomb vörösbab salátával recept

Hozzávalók:
Húshoz:
- személyenként 2 szelet sertéscomb
- finomliszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- só, bors ízlés szerint
Vörösbab salátához:
- 1 doboz vörösbab konzerv
- 2 fej vöröshagyma
- 1 csomó petrezselyemzöld
- fél citrom leve
- 2 evőkanál ecet
- 4 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítése:
A húsokat szeletelés után kicsit kiklopfolom, majd besózom, borsozom.
Először lisztbe, tojásba végül morzsába forgatom és olajban kisütöm.
A babot szitán csepegtessük le. A hagymát hámozzuk meg és vágjuk karikára vagy apró kockákra.
A petrezselymet is vagdaljuk apróra, majd egy tálban keverjük össze a hagymával és a babbal.
Készítsünk öntetet citromléből, ecetből, olajból, sóból, borsból. Öntsük rá a babra és keverjük össze jól alaposan.
Hűtőben pihentessük, hogy az ízek összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »