Rántott sertéscomb vörösbab salátával recept

Hozzávalók:
Húshoz:
- személyenként 2 szelet sertéscomb
- finomliszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- só, bors ízlés szerint
Vörösbab salátához:
- 1 doboz vörösbab konzerv
- 2 fej vöröshagyma
- 1 csomó petrezselyemzöld
- fél citrom leve
- 2 evőkanál ecet
- 4 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítése:
A húsokat szeletelés után kicsit kiklopfolom, majd besózom, borsozom.
Először lisztbe, tojásba végül morzsába forgatom és olajban kisütöm.
A babot szitán csepegtessük le. A hagymát hámozzuk meg és vágjuk karikára vagy apró kockákra.
A petrezselymet is vagdaljuk apróra, majd egy tálban keverjük össze a hagymával és a babbal.
Készítsünk öntetet citromléből, ecetből, olajból, sóból, borsból. Öntsük rá a babra és keverjük össze jól alaposan.
Hűtőben pihentessük, hogy az ízek összeérjenek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »