Rántott sertéscomb vörösbab salátával recept

Hozzávalók:
Húshoz:
- személyenként 2 szelet sertéscomb
- finomliszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- só, bors ízlés szerint
Vörösbab salátához:
- 1 doboz vörösbab konzerv
- 2 fej vöröshagyma
- 1 csomó petrezselyemzöld
- fél citrom leve
- 2 evőkanál ecet
- 4 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítése:
A húsokat szeletelés után kicsit kiklopfolom, majd besózom, borsozom.
Először lisztbe, tojásba végül morzsába forgatom és olajban kisütöm.
A babot szitán csepegtessük le. A hagymát hámozzuk meg és vágjuk karikára vagy apró kockákra.
A petrezselymet is vagdaljuk apróra, majd egy tálban keverjük össze a hagymával és a babbal.
Készítsünk öntetet citromléből, ecetből, olajból, sóból, borsból. Öntsük rá a babra és keverjük össze jól alaposan.
Hűtőben pihentessük, hogy az ízek összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »