Rántott sertéscomb vörösbab salátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Húshoz:

  • személyenként 2 szelet sertéscomb
  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • só, bors ízlés szerint

Vörösbab salátához:

  • 1 doboz vörösbab konzerv
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • fél citrom leve
  • 2 evőkanál ecet
  • 4 evőkanál olaj
  • bors

Elkészítése:

A húsokat szeletelés után kicsit kiklopfolom, majd besózom, borsozom.
Először lisztbe, tojásba végül morzsába forgatom és olajban kisütöm.

A babot szitán csepegtessük le. A hagymát hámozzuk meg és vágjuk karikára vagy apró kockákra.

A petrezselymet is vagdaljuk apróra, majd egy tálban keverjük össze a hagymával és a babbal.

Készítsünk öntetet citromléből, ecetből, olajból, sóból, borsból. Öntsük rá a babra és keverjük össze jól alaposan.

Hűtőben pihentessük, hogy az ízek összeérjenek.