Rakott, sült tarja recept

Hozzávalók:
- 1,2 kg kicsontozott sertéstarja egyben
- só
- bors
- 3 közepes fej hagyma
- 25 dkg paprikás kolbász
- 3 ek olaj
- 1 ek őrölt köménymag
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 kisebb ág rozmaring
- 1 fej fokhagyma
- 1 ek méz
A körethez:
- 40 dkg fehérbab (konzerv)
- 8 dkg füstölt húsos szalonna
- 2 ek olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 6-8 friss zsályalevél
- só, bors
Elkészítése:
A magymákat megpucoljuk és felkarikázzuk a kolbásszal együtt.
A húst megmossuk, megszárítjuk, majd 1 cm-enként éles késsel bemetszük úgy, hogy alul egyben maradjon a hús.
A közöket sóval és borssal alaposan bedörzsöljük, majd megtöltjük a hagymával és kolbásszal. Bambuszpálcával megtűzzük, majd összekötözzük és olajon minden oldalát megpirítjuk.
A megpirult húst áttesszük egy tepsibe vagy tűzálló tálba, megszórjuk köménymaggal, ráöntjük a maradék forró olajat, aláöntünk 1 dl bort, majd rászórjuk a felaprított rozmaringot és a felezett fokhagymafejeket.
Az egészet lefedjük és 180 fokos sütőben puhára pároljuk kb 40-45 perc alatt.
A maradék borban elkeverjük a mézet, majd a puha húsra kenjük a mézes keveréket és aranybarnára sütjük.
A körethez a szalonnát apróra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a meghámozott fokhagymát, a zsályát, végül a lecsepegtett babot. Összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk, majd készre főzzük.
Ha a hús elkészült kivesszük és egy vágódeszkára tesszük, letakarva kicsit pihentetjük. Eltávolítjuk a kötozőt, a bambuszpálcát és kissé rézsútosan felszeleteljük.
A húst az elkészült körettel tálaljuk (illik még hozzá fűszeres, pirított burgonya).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »