Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rablóhús recept

Rablóhús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 8 db nyárshoz:

    • 6 kisebb szelet sertéstarja
    • 4-5 nagyobb krumpli (pl sárga)
    • 2 nagyobb fej vöröshagyma
    • 20 dkg bacon
    • só (ízlés szerint)
    • 1 tk ételízesítő
    • őrölt színesbors (ízlés szerint)
    • kakukkfű (ízlés szerint)
    • 2 ek kukoricaliszt
    • 2 ek búzaliszt
    • 1 l étolaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A hússzeleteket vágjuk fel nagyobb kockákra, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a fűszerekkel, majd hagyjuk állni, hogy az ízek jól átjárják.

    A krumplit pucoljuk meg, karikázzuk fel, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval, forgassuk össze és hagyjuk pár percet állni.

    A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel vastagabb szeletekre, majd egyesével csomagoljuk be a baconszeletekbe.

    Ezután ízlés szerint váltakozva húzzuk fel egy nyársra a befűszerezett húst, a krumplit, és a baconbe csomagolt vöröshagymát.

    A kétféle lisztet keverjük össze, majd alaposan forgassuk bele a feltűzött nyársat.

    Egy nagyobb, magas falú serpenyőbe öntsük bele az olajat, hevítsük fel, majd helyezzük bele az előzőleg lisztbe forgatott nyársakat.

    Kezdjük el sütni kisebb lángon, majd kb 20 perc után fordítsuk át a nyársakat, hogy a másik oldala is szép pirosra süljön.

    Amikor készre sült, vegyük ki az olajból, helyezzük papírtörlőre hogy a felesleges zsiradékot felszívja, majd tálalásig tartsuk melegen.

    Tipp:

    Bő olajban szép pirosra sül. Tálalás előtt helyezzük tányérra a nyársakat, majd ízlés szerint salátával, savanyúsággal kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá