Rablóhús recept
Hozzávalók 8 db nyárshoz:
- 6 kisebb szelet sertéstarja
- 4-5 nagyobb krumpli (pl sárga)
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 20 dkg bacon
- só (ízlés szerint)
- 1 tk ételízesítő
- őrölt színesbors (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- 2 ek kukoricaliszt
- 2 ek búzaliszt
- 1 l étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A hússzeleteket vágjuk fel nagyobb kockákra, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a fűszerekkel, majd hagyjuk állni, hogy az ízek jól átjárják.
A krumplit pucoljuk meg, karikázzuk fel, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval, forgassuk össze és hagyjuk pár percet állni.
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel vastagabb szeletekre, majd egyesével csomagoljuk be a baconszeletekbe.
Ezután ízlés szerint váltakozva húzzuk fel egy nyársra a befűszerezett húst, a krumplit, és a baconbe csomagolt vöröshagymát.
A kétféle lisztet keverjük össze, majd alaposan forgassuk bele a feltűzött nyársat.
Egy nagyobb, magas falú serpenyőbe öntsük bele az olajat, hevítsük fel, majd helyezzük bele az előzőleg lisztbe forgatott nyársakat.
Kezdjük el sütni kisebb lángon, majd kb 20 perc után fordítsuk át a nyársakat, hogy a másik oldala is szép pirosra süljön.
Amikor készre sült, vegyük ki az olajból, helyezzük papírtörlőre hogy a felesleges zsiradékot felszívja, majd tálalásig tartsuk melegen.
Tipp:
Bő olajban szép pirosra sül. Tálalás előtt helyezzük tányérra a nyársakat, majd ízlés szerint salátával, savanyúsággal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









