Rablóhús recept

Hozzávalók 8 db nyárshoz:
- 6 kisebb szelet sertéstarja
- 4-5 nagyobb krumpli (pl sárga)
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 20 dkg bacon
- só (ízlés szerint)
- 1 tk ételízesítő
- őrölt színesbors (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- 2 ek kukoricaliszt
- 2 ek búzaliszt
- 1 l étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A hússzeleteket vágjuk fel nagyobb kockákra, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a fűszerekkel, majd hagyjuk állni, hogy az ízek jól átjárják.
A krumplit pucoljuk meg, karikázzuk fel, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval, forgassuk össze és hagyjuk pár percet állni.
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel vastagabb szeletekre, majd egyesével csomagoljuk be a baconszeletekbe.
Ezután ízlés szerint váltakozva húzzuk fel egy nyársra a befűszerezett húst, a krumplit, és a baconbe csomagolt vöröshagymát.
A kétféle lisztet keverjük össze, majd alaposan forgassuk bele a feltűzött nyársat.
Egy nagyobb, magas falú serpenyőbe öntsük bele az olajat, hevítsük fel, majd helyezzük bele az előzőleg lisztbe forgatott nyársakat.
Kezdjük el sütni kisebb lángon, majd kb 20 perc után fordítsuk át a nyársakat, hogy a másik oldala is szép pirosra süljön.
Amikor készre sült, vegyük ki az olajból, helyezzük papírtörlőre hogy a felesleges zsiradékot felszívja, majd tálalásig tartsuk melegen.
Tipp:
Bő olajban szép pirosra sül. Tálalás előtt helyezzük tányérra a nyársakat, majd ízlés szerint salátával, savanyúsággal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »