Pirított sertésmáj recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg sertésmáj
- 3 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- 1 ek őrölt pirospaprika
- só, bors, majoránna ízlés szerint
Elkészítése:
A májat megtiszíttjuk és a hártyákat, ereket eltávolítjuk, majd feldaraboljuk.
A hagymát meghámozzuk, majd félbe vágjuk és szeleteljük.
A felforrósított zsiradékon medinszteljük a hagymát, majd rátesszük a májat és sózzuk, borsozzuk és majoránnát adunk hozzá. 8-10 percig pirítjuk erős lángon, majd rászórjuk a paprikát, összeforgatjuk és 2-3 perc múlva levesszük a tűzhelyről.
Aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.