Pirított sertésmáj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésmáj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 ek zsír
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • só, bors, majoránna ízlés szerint

Elkészítése:

A májat megtiszíttjuk és a hártyákat, ereket eltávolítjuk, majd feldaraboljuk.

A hagymát meghámozzuk, majd félbe vágjuk és szeleteljük.

A felforrósított zsiradékon medinszteljük a hagymát, majd rátesszük a májat és sózzuk, borsozzuk és majoránnát adunk hozzá. 8-10 percig pirítjuk erős lángon, majd rászórjuk a paprikát, összeforgatjuk és 2-3 perc múlva levesszük a tűzhelyről.

Aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.