Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns sertésszelet sütőben sült krumplival recept

Pikáns sertésszelet sütőben sült krumplival
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet sertéskaraj
    • 50 dkg gomba
    • 1 kisebb póréhagyma
    • 1 nagy alma
    • 5 dkg mazsola
    • 5 dkg friss gyömbér
    • 3-4 szem borókabogyó
    • 1 mk őrölt fehér bors
    • 1 mk őrölt köménymag
    • 1 mk tárkony
    • 1 dl fehérbor
    • 2-3 ek kókuszzsír

    Sült krumpli hozzávalói:

    • 1 kg sütnivaló krumpli (sárga krumpli)
    • 1-2 tk só
    • 1 mk pirospaprika
    • 3-4 ek olívaolaj (v. ízlés szerinti olaj)

    Elkészítése:

    A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és az őrölt köménnyel, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.

    A kókuszzsírt hevítsük fel egy serpenyőbe, óvatosan helyezzük bele a hússzeleteket, majd mindkét oldalán süssük szép pirosra.

    Ezután öntsük fel a borral, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt gyömbért, a borókabogyót, majd lefedve pároljuk félpuhára a húst. (ha szükséges akkor egy pici vizet még önthetünk alá, de én nem öntöttem)

    Ezután adjuk hozzá az ízlés szerint felszeletelt gombát, majd pároljuk tovább, addig még a gomba kissé összeesik és levet enged. Ekkor adjuk hozzá a mazsolát, a szintén felszeletelt póréhagymát, szórjuk meg a tárkonnyal, és pároljuk tovább.

    Amikor a hús már majdnem tejesen megpuhult, adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt almát, és pároljuk készre. (figyeljünk, nehogy az alma túlpárolódjon, és szétmálljon)

    A krumplit pucoljuk meg, majd ízlés szerint vágjuk fel, mossuk meg, majd töröljük szárazra.

    Ezután szórjuk meg ízlés szerint sóval, és a pirospaprikával, öntsük rá az olajat, majd forgassuk alaposan össze.

    Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen terítsük el rajta a fűszeres-olajos krumplit.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 160 fokon, 45 percig sütöttem)

    Tálaláskor helyezzük tányérra a hússzeleteket, kanalazzuk rá a gombát-mazsolát-almát és a szaftot, majd a sült krumplival kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá