Mázas karaj recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 1 kg hosszú karaj, egybe, csont nélkül
- só, bors, ételízesítő
- baracklekvár
Mártáshoz:
- 3 közepes sárgarépa
- 1 kis fej vöröshagyma
- fél dl étolaj
- 10 dkg szeletelt gomba
- 2 ek liszt
- 1 dl víz
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A húst sózom, borsozom és ételízesítővel beszórom. A sütőedénybe teszek 1 dl vizet, melybe beleteszem a húst és lefóliázom. 200 fokon 40-50 percig párolom. Amikor puha kiveszem a sütőből és még melegen megkenem a lekvárral. Elkészítem hozzá a mártást.
A répát felkarikázom és sós vízben megfőzöm, majd leszűröm. Kevés olajat hevítek egy serpenyőben és megdinsztelem rajta az apróra vágott vöröshagymát, majd a szeletelt gombát is hozzáadom. Kb 2 percig párolom, majd megszórom liszttel, elkeverem. Vigyázok, hogy a lisztet ne kapja oda, majd felengedem a víz és főzőtejszín keverékével. Hozzáadom a répát és megvárom míg besűrűsödik. A hús mellé tálalom, köretnek rizzsel vagy burgonyával.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.