Palócos aprópecsenye recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg sertés lapocka
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg zöldbab
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek paradicsom püré
- só, őrölt bors
- kevés petrezselyem zöld
- kevés olaj
- 1 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
A nagyon apróra vágott hagymát, és fokhagymát kevés olajon megdinsztelünk, hozzáadjuk a felkockázott húst. addig pirítjuk, amíg kifehéredik. A paradicsompüré hozzátétele után felöntjük kevés borral.
Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt pirospaprikát adunk hozzá, és beletesszük a sárgarépát, és a zöldbabot, és kevés apróra vágott petrezselyem zöldet. Ezután már csak néhány perc együtt főzést igényel.
Szaftos étel, így tésztával, tarhonyával, vagy galuskával tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.