Palócos aprópecsenye recept

Hozzávalók:
- 80 dkg sertés lapocka
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg zöldbab
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek paradicsom püré
- só, őrölt bors
- kevés petrezselyem zöld
- kevés olaj
- 1 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
A nagyon apróra vágott hagymát, és fokhagymát kevés olajon megdinsztelünk, hozzáadjuk a felkockázott húst. addig pirítjuk, amíg kifehéredik. A paradicsompüré hozzátétele után felöntjük kevés borral.
Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt pirospaprikát adunk hozzá, és beletesszük a sárgarépát, és a zöldbabot, és kevés apróra vágott petrezselyem zöldet. Ezután már csak néhány perc együtt főzést igényel.
Szaftos étel, így tésztával, tarhonyával, vagy galuskával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »