Palócos aprópecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés lapocka
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zöldbab
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek paradicsom püré
  • só, őrölt bors
  • kevés petrezselyem zöld
  • kevés olaj
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítése:

A nagyon apróra vágott hagymát, és fokhagymát kevés olajon megdinsztelünk, hozzáadjuk a felkockázott húst. addig pirítjuk, amíg kifehéredik. A paradicsompüré hozzátétele után felöntjük kevés borral.

Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt pirospaprikát adunk hozzá, és beletesszük a sárgarépát, és a zöldbabot, és kevés apróra vágott petrezselyem zöldet. Ezután már csak néhány perc együtt főzést igényel.

Szaftos étel, így tésztával, tarhonyával, vagy galuskával tálaljuk.