Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egészben sült, pácolt oldalas recept

Egészben sült, pácolt oldalas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 kg oldalas, egyben
    • 7-8 gerezd fokhagyma
    • törött bors
    • darált kömény
    • ételízesítő
    • csípős darált piros paprika
    • pikáns grillpor

    Elkészítése:

    Az oldalasra nem szoktam olajos pácot csinálni, mert elég zsíros így is.

    Megmosom a húst, majd papírtörlővel áttörlöm. Besózom, 7-8 gerezd zúzott fokhagymával jól bedörzsölöm, törött borssal, darált köménnyel, pici csípős paprikával és pikáns grillporral beszórom és egy éjszaka a hűtőbe teszem.

    Másnap egy tepsibe teszek disznó zsírt, ráhelyezem a husit, még a tetejére is rakok zsírt, vizet öntök alá és letakarva sütőben puhára sütöm, majd leveszem az alufóliát és lassan pirítom, így kisül belőle a zsír.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá