Egészben sült, pácolt oldalas

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 kg oldalas, egyben
  • 7-8 gerezd fokhagyma
  • törött bors
  • darált kömény
  • ételízesítő
  • csípős darált piros paprika
  • pikáns grillpor

Elkészítése:

Az oldalasra nem szoktam olajos pácot csinálni, mert elég zsíros így is.

Megmosom a húst, majd papírtörlővel áttörlöm. Besózom, 7-8 gerezd zúzott fokhagymával jól bedörzsölöm, törött borssal, darált köménnyel, pici csípős paprikával és pikáns grillporral beszórom és egy éjszaka a hűtőbe teszem.

Másnap egy tepsibe teszek disznó zsírt, ráhelyezem a husit, még a tetejére is rakok zsírt, vizet öntök alá és letakarva sütőben puhára sütöm, majd leveszem az alufóliát és lassan pirítom, így kisül belőle a zsír.