Mustáros tarjasült szalvétagombóccal recept

Hozzávalók:
Sülthöz:
- 80 dkg tarja
- 3 ek mustár
- bors ízlés szerint
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 evőkanál ételízesítő
Az elősütéshez:
- 2 dl étolaj
Szalvétagombóchoz:
- 4 szikkadt zsemle
- 4 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 20 dkg liszt
- só
- bors
Elkészítése:
A hagymákat megtisztítom és feldarabolom.
A húst 4 nagyobb szeletre vágom és mindkét oldalát bekenem mustárral, majd hagyom állni jó fél órát (több ideig is lehet).
Egy serpenyőben felhevítem az étolajat, majd a húsok mindkét oldalát átsütöm, majd papírtörlőre szedem.
Egy nagy edénybe átöntöm a megmaradt olajat és erre teszem rá a hagymákat. Kevergetem míg arany színű nem lesz, ekkor beleteszem a hússzeleteket, majd annyi vízzel felöntöm, ami jól ellepi, majd borssal és ételízesítővel fűszerezem és fedő alatt puhára párolom.
Ha kell, akkor pótolom a vizet alatta.
Ha a hús megpuhult, akkor a szaftból kiszedem, majd a visszamaradt hagymás szaftot botmixerrel pürésítem.
Ekkor visszateszem a húsokat és az egészet összeforralom.
A körethez a zsemléket kis kockákra vágom és forró sütőben megpirítom.
A vajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet.
A tojásokat a tejjel és a liszttel csomómentesre keverem, sózom, borsozom, majd hozzáadom a dinsztelt hagymát és a zsemlekockákkal alaposan összekeverem.
A masszát 1 rúdra vagy 2 egyenlő részre osztva, rúd alakúra formálva kiolajozott tepsibe, olajjal megkent fóliára teszem. Feltekerem és 180 fokon kb 20-25 percig sütöm. A fóliát levéve addig sütöm, amíg el nem kezd pirulni a teteje.
Kihűlve, szeletekre vágva a szaftos hússal tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »