Mustáros tarjasült szalvétagombóccal recept

Hozzávalók:
Sülthöz:
- 80 dkg tarja
- 3 ek mustár
- bors ízlés szerint
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 evőkanál ételízesítő
Az elősütéshez:
- 2 dl étolaj
Szalvétagombóchoz:
- 4 szikkadt zsemle
- 4 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 20 dkg liszt
- só
- bors
Elkészítése:
A hagymákat megtisztítom és feldarabolom.
A húst 4 nagyobb szeletre vágom és mindkét oldalát bekenem mustárral, majd hagyom állni jó fél órát (több ideig is lehet).
Egy serpenyőben felhevítem az étolajat, majd a húsok mindkét oldalát átsütöm, majd papírtörlőre szedem.
Egy nagy edénybe átöntöm a megmaradt olajat és erre teszem rá a hagymákat. Kevergetem míg arany színű nem lesz, ekkor beleteszem a hússzeleteket, majd annyi vízzel felöntöm, ami jól ellepi, majd borssal és ételízesítővel fűszerezem és fedő alatt puhára párolom.
Ha kell, akkor pótolom a vizet alatta.
Ha a hús megpuhult, akkor a szaftból kiszedem, majd a visszamaradt hagymás szaftot botmixerrel pürésítem.
Ekkor visszateszem a húsokat és az egészet összeforralom.
A körethez a zsemléket kis kockákra vágom és forró sütőben megpirítom.
A vajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet.
A tojásokat a tejjel és a liszttel csomómentesre keverem, sózom, borsozom, majd hozzáadom a dinsztelt hagymát és a zsemlekockákkal alaposan összekeverem.
A masszát 1 rúdra vagy 2 egyenlő részre osztva, rúd alakúra formálva kiolajozott tepsibe, olajjal megkent fóliára teszem. Feltekerem és 180 fokon kb 20-25 percig sütöm. A fóliát levéve addig sütöm, amíg el nem kezd pirulni a teteje.
Kihűlve, szeletekre vágva a szaftos hússal tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »