Mustáros hús Licsi módra recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 evőkanál napraforgó olaj
- 1 evőkanál paradicsomszósz
- ízlés szerint só, bors
- 2 evőkanál mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál liszt
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A felhevített olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát. Közben a húst csíkokra szeleteljük, rátesszük az üvegesre párolt hagymára és folyamatos keverés közben megpirítjuk.
Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a mustárt, paradicsomszószt, sózzuk, megszórjuk borssal, majd fedő alatt puhára pároljuk.
Csomómentesre keverjük a tejfölt és a lisztet, majd a megpuhult húshoz adjuk a zúzott fokhagymával együtt és felforraljuk.
Köretként rizst, galuskát vagy tésztát is készíthetünk mellé.
Forrás: http://lilalicsi.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.